Skip Navigation
 
Een vaak voorkomend relatietraject

 

Hoe mooi en romantisch is het meestal in het begin van je relatie...en nu? 

Een veel voorkomend relatietraject:

Het 1e jaar:
Is alles nog nieuw, we gaan op een leuke en speelse manier experimenteren en ontdekken hoe onze partner in elkaar zit. Liefde, vlinders, romantiek, fijne seks......

Het 2e jaar:
We zien nu ook de minder leuke karaktertrekken van onze partner. Ze waren ons eigenlijk nog niet eerder opgevallen. Het stoort ons soms wel, maar er is nog mee te leven!

Het 3e jaar
Er zijn steeds meer onenigheden met onze partner en het wordt meer en meer duidelijk dat we hem/haar eigenlijk nog helemaal niet zo goed hebben leren kennen. We storen ons steeds meer aan de minder leuke karaktertrekken, de communicatie wordt moeizamer en in de intimiteit merken we dat toch ook wel wat meer "gewoon" wordt.

Het 4e jaar
Onze relatie loopt niet goed, we denken verschillend over zaken, we passen misschien toch wel niet zo goed bij elkaar. En we hebben nu ook nog een kind, hoe lossen we dit op? We hebben steeds minder tijd voor elkaar, eigenlijk nog maar zelden intimiteit, ja wel seks, maar intimiteit en liefde....?

Het 5e jaar
Het gaat zo niet langer meer. We leven langs elkaar door. Onze communicatie is heel moeizaam of is er helemaal niet meer. Hetzelfde geldt voor seks en intimiteit. Lekker tegen elkaar liggen en genieten van het gewoon bij elkaar zijn is er niet meer. Hoe mooi was het in het begin van onze relatie....!

De liefde is over, althans dat denken we, zo voelt het.

Tussen het 3e en het 5e jaar geraken veel relaties in de problemen. Ze zien dan vaak maar een oplossing....... uit elkaar gaan! Wil jij dat ook? Wil jij ook voor die definitieve beslissing gaan en weten dat er dan geen weg meer terug is.

Is dat de oplossing?
Hoe gaat het meestal na beŽindiging van een relatie. We gaan een nieuwe relatie aan en kiezen dan een nieuwe partner die in veel opzichten het tegenovergestelde is van de vorige partner. Maar hoe dan ook zullen we ook in deze nieuwe relatie opnieuw het relatietraject zoals boven omschreven weer gaan lopen. Ook bij deze nieuwe partner zullen we eigenschappen tegenkomen die we minder leuk vinden. Waarschijnlijk andere dan die van je vorige partner, maar toch geeft dit weer eenzelfde gevoel.

Wat hebben we dan eigenlijk gewonnen? Er is veel tijd verloren, we voelen ons weer ongelukkig en misschien is er ergens toch ook wel spijt van die 1e beslissing, die definitieve beslissing.

Advies:
Als er ergens nog een beetje liefde voor je partner is, al is het nog maar zo klein, ga er dan voor! Los het op samen, ga weer in de intimiteit met elkaar en blijf communiceren. Wat er ook gebeurd is, ook als een van beiden is vreemdgegaan of je diep heeft gekwetst, bijna alles is op te lossen, ook al denk je nu misschien van niet. Je kunt hierbij hulp vragen via "Relatielessen". En als jullie het kunnen oplossen en weer in de liefde kunnen komen levert dit jullie een SUPERsterke relatie op, een relatie voor de toekomst!.

 

ZOEK JE EEN ROMANTISCH CADEAU?

Boek dan een privťworkshop Romantische Partnermassage, bestel de dvd Romantic Touch
of het romantisch massagepakket

KLIK HIER OM TE BESTELLEN EN VERDERE INFO

 
 
« ga terug|print|stuur door naar kennis