Skip Navigation
 
De sekscoach: voor problemen in de seksualiteit

 

De sekscoach -  voor seks- en intimiteitscoaching bij problemen in de seksualiteit

Seksuele problemen in de relatie of bij jezelf; waar kun je er mee terecht?

Seksuele problemen zijn nog vaak erg moeilijk bespreekbaar, er zit nog veel taboe op. Bij onze sekscoach hoeft dat niet, je kunt hier helemaal vrij je probleem bespreken en niets is raar en je hoeft je ook nergens voor te schamen. Onze sekscoach is gespecialiseerd in seksthema's en geeft begeleiding in zowel de emotionele/psychische kant als ook in de fysieke kant van het probleem. De behandelmethode van "de sekscoach" geeft heel snel resultaat en is de oplossing voor je seksuele probleem.

De 1e stap.... mail vrijblijvend en gratis je probleem. Je komt er dan voor jezelf al mee naar "buiten", de eerste stap naar de oplossing en naar meer geluk in je leven... Doen, het is het waard!
Mail naar: info@relatielessen.nl  Je mail wordt discreet behandeld en het verplicht je tot niets!


Seksuele problemen kunnen lichamelijk of psychisch zijn. Oorzaken van bv erectieproblemen kunnen o.a. zijn: ouderdom, medicijnen, stress en spanningen,(seksuele) sleur, geen (lust)gevoelens meer voor de partner, alcohol enz.  Eerst dien je hierin duidelijkheid te krijgen. Dus een bezoek aan de huisarts is de eerste stap. Wijst daar uit dat lichamelijk alles in orde is dan is het onderzoeken naar een psychische oorzaak de volgende stap.

Praten over seksuele problemen zoals bv erectiestoornis, geen orgasme kunnen krijgen of vaginisme is niet gemakkelijk. In onze beleving wordt dit vaak ervaren als falen in onze mannelijkheid of vrouwelijkheid en kan een een flinke deuk in de eigenwaarde geven.
Door hier open over te praten zonder af te keuren of te beoordelen op hoe het “hoort” te zijn, zal er rust ervaren worden en druk van het thema afhalen. Vaak zijn seksuele problemen psychisch en een gevolg van teveel druk op de seksualiteit. Door deze druk te verminderen lossen sommige seksuele problemen al voor een groot deel op.

Herken je een van de volgende seksuele problemen.
Erectieproblemen
Vroegtijdige zaadlozing
Pijn bij het vrijen (kan zowel bij man als vrouw zijn)
Blue Balls: pijn in de ballen en onderbuik bij opwinding
Vaginisme: bij de vrouw heftige pijn bij het inbrengen van de penis of iets anders in de vagina
Droge vagina tijdens het vrijen
Geen orgasme kunnen krijgen
Onzekerheid over intieme delen waardoor remmingen in de seksualiteit
Pijn bij het strelen van borsten of tepels
Even “out” zijn bij het beleven van een orgasme

Maar ook:
Niet op een lijn zitten met je partner in de seks
Te veel zin, of te weinig zin in seks
Sleur in de seks
Onzeker zijn in de seks
Niet goed weten wat te doen tijdens de seks
Niet durven zeggen/vragen wat je fijn vind in de seks
Je niet durven "geven" tijdens de seks
Moeilijk kunnen praten over seks (met je partner)
enz. 

Het duidelijk krijgen waardoor het probleem is ontstaan vormt de basis van het oplossen van het probleem maar daarnaast is het ook nodig om de praktische kant van het probleem aan te pakken. De meeste therapeuten voorzien niet helemaal in dat praktische deel. Er worden wel praktische opdrachten meegegeven voor thuis maar er is dan geen begeleiding bij het uitvoeren van die opdrachten. Hierdoor mist de therapie een belangrijk stuk begeleiding. Juist in de praktische uitvoering gaat het meestal mis. Daar komen de onzekerheden, de angsten, het verleden, de pijn en verdriet boven en kunnen er door een veilige begeleiding blokkades worden doorbroken en het probleem volledig worden opgelost.

De sekscoach van relatielessen voorziet zowel in het emotioneel/psychische deel alsook in de praktische begeleiding. De begeleiding van de sekscoach kan plaatsvinden in onze praktijk, online via Skype of eventueel bij je thuis in een nog veiligere omgeving.

THUISLES INTIMTITEIT EN SEKSUALITEIT
Willen jullie meer inzicht in de intimiteit en seksualiteit in jullie relatie? Bestel dan de thuislessen INTIMITEIT EN SEKSUALTEIT van Relatielessen via onze webshop!   KLIK HIER VOOR INFO


 
 
« ga terug|print|stuur door naar kennis